Links

Fotografie

3F natuurlijk - Flora Fauna Fotografie
Natuurlijk Asselt maakt veelvuldig gebruik van foto’s gemaakt door Frédérique de Bruijn. We delen dezelfde passie voor natuur en landschap.

Toeristische tips

De omgeving van Asselt heeft veel te bieden, waardoor het heel goed mogelijk is om er een hele dag of langer te verblijven. Natuurlijk Asselt wil hier best in meedenken.

The Wallnut Company
Ook op de Asseltsestraat is het bedrijf The Wallnut Company gevestigd. Hier kunt u terecht voor exerstrider clinics of testwandelingen om deze specifieke manier van Nordic Walking uit te proberen. Voor het gebied Asselt/Swalmen/Duitsland is een Nordic Walking routekaart beschikbaar.
Folkloristische Museum Asselt
Een bezoek aan het Folkloristische Museum Asselt tegenover het Romaanse kerkje is ook de moeite waard.
De Historische Groentenhof
In het gehucht Rijkel ten noorden van Asselt kan in de Historische Groentenhof kennis worden gemaakt met groenten uit vervlogen tijden.
Historisch Roermond
Roermond heeft als tweede monumenten stad van Limburg veel te bieden, zo kan er een waterkracht centrale in de Roer worden bezocht.
Grenspark Maas Swalm Nette
Asselt en omgeving maakt deel uit van het Grenspark Maas Swalm Nette. Hier vindt u veel informatie over wandelen en fietsen in het grenspark en andere toeristische informatie met betrekking tot natuurbeleving. Uit eigen ervaring weet ik dat het Maas-Swalm-Nette pad van NIVON zeer de moeite waard is.
Nationaal Park de Meinweg
De Meinweg is een prachtig en uniek wandelgebied met bossen en heide. Dit terrassen landschap is ook geologisch interessant. Zie ook Bezoekerscentrum de Meinweg.

Verder geeft het Samenwerkingsverband de Maasplassen en de VVV Roermond veel toeristische informatie over het gebied.

Overnachting

Hier volgen een aantal mogelijkheden voor overnachtingen in Asselt en omgeving.

Water, Natuur en Grind

Kanovaren