Tochten

Op deze pagina vindt u de tochten en arrangementen die u bij ons kunt boeken als groep. Wilt u aan een van onze geprogrammeerde tochten deelnemen kijk dan onder Kalender voor het excursie programma.

Standaard tochten voor groepen:

Kosten: €27,50 pp, maximaal 13 personen, minimaal €160
Duur: 3 en 1/2 uur inclusief kano-instructie en pauze met koffie en vlaai.
Lokatie: Asseltse Plassen of Oolderplas.
Deelnemers moeten kunnen zwemmen.
Mail of bel om te boeken. Ander Vaarwater is in overleg ook mogelijk.
Zie Contact voor routebeschrijvingen en praktische informatie.

Morgen en Middagtocht:

De natuurbelevings ervaring van kanovaren is te verglijken met wandelen of fietsen, alleen ziet alles er vanaf het water net iets anders uit, zo bevinden de meeste dieren op de oever zich op ooghoogte en lijkt de onderwaterflora wel een oerwoud waar u overheen zweeft. De morgentocht start wanneer het nog rustig en koel is. Tijdens een middagtocht zijn er, vooral tijdens zomerweekenden, meer andere water recreanten.

Ochtendneveltocht:

Dit is een kanotocht voor vroege vogels. Een zonsopgang vanaf het water meemaken is een belevenis. Met een beetje geluk zijn er ochtendnevels en heeft het landschap een mysterieuze sfeer.

Avondspiegeltocht:

Ook een zonsondergang vanuit de kano is een practige ervaring. Het water weerspiegelt de rode gloed vanaf de horizon tot aan het groepje kanovaarders. Niets is meer rustgevend dan op een windstille zomeravond, met een bootje door het rimpelloze wateroppervlak te glijden.

Vollemaanstocht:

Het varen bij maanlicht is zeer speciaal. Lucht, water, land, alles ziet er ander uit dan overdag. De kleuren zijn mysterieus en de vormen vaag. De kano's veroorzaken glinsterende rimpelingen op het gladde wateroppervlak. Bij ontbewolkt weer lijk je te zweven tussen de onmetelijkheid van de sterrenhemel en de diepte van het water.